Nogomet
14

Zmajevi protiv Čilea u maju na Monumentalu?

Klix.ba
Alexis Sanchez i Edin Džeko
Alexis Sanchez i Edin Džeko
Kako tvrde čileanski mediji, sve je dogovoreno za odigravanje prijateljske utakmice između reprezentacija Čilea i Bosne i Hercegovine. Utakmica će biti odigrana 30. ili 31. maja na stadionu Monumental u gradu Maculu, tvrdi list La Tercera.

Prije duela sa Zmajevima, Čileanci će se u pripremnim utakmicama susresti sa Kostarikom (22. januara) i Njemačkom (5. marta).

Nakon utakmice na Monumentalu, 5. juna protiv Čileanaca će igrati i Hrvatska čime će ova južnoamerička reprezentacija zaokružiti svoj pripremni ciklus. Na otvaranju Mundijala, 13. juna, izabranici selektora Jorgea Sampaolija igraju protiv Australije.

Kako su za navedeni list potvrdili iz Nacionalne nogometne asocijacije Čilea (ANFP), pronalazak odgovarajućih selekcija za pripremne utakmice nije bio nimalo lagan.

"Zvali su nas mnogi evropski nogometni savezi da igramo tamo, ali mi nismo to željeli. Naš cilj bio je pripremanje u Čileu i da se prije odlaska u Brazil oprostimo utakmicom pred našim navijačima i na domaćem terenu", kazao je predsjednik ANFP-a Sergio Jadue.

On je dodao da im je za pripremni period pred Svjetsko prvenstvo cilj bio igrati protiv reprezentacija iz Evrope koje su se plasirale na Mundijal.

Među kandidatima za protivnika bila je i reprezentacija Grčke čiji je savez ipak odlučio igrati protiv Portugala a ne putovati na dalek put.