Nogomet
187

Zmajevi otputovali u Dublin, protiv Irske ih čeka veoma težak zadatak

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH otputovala je danas čarter letom u Dublin gdje će u ponedjeljak navečer odigrati uzvratnu utakmicu protiv reprezentacije Irske.

Nakon što je u sinoćnjoj prvoj utakmici baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine reprezentacija BiH remizirala s Irskom rezultatom 1:1 na stadionu Bilino Polje u Zenici, našim Zmajevima predstoji veoma težag zadatak na gostovanju u Dublinu.

Irci su se očekivano pokazali kao neugodna reprezentacija, ali je i naš državni tim demonstrirao kvalitet i imao šanse i za mnogo bolji rezultat. Međutim, u Irsku su Zmajevi otputovali s remijem 1:1 i sada na gostujućem terenu moraju postići barem jedan pogodak, što neće biti nimalo lako.

Dobra vijest je da se nakon odrađene suspenzije u ekipu vraća nogometaš Evertona Muhamed Bešić, koji će biti na raspolaganju selektoru Mehmedu Baždareviću.

Nakon dolaska u Irsku naši reprezentativci će se smjestiti u hotel, potom slijede ručak i odmor, a onda i pretposljednji trening pred revanš s Irskom. Trening je zakazan za 18:00 sati.

U nedjelju će se medijima Baždarević obratiti na press konferenciji u 19:00 sati, a posljednji trening uoči novog susreta s Ircima planiran je za 19:30 sati.

Utakmica Irska - BiH se igra u ponedjeljak od 20:45 sati (19:45 po lokalnom vremenu) na stadionu Aviva u Dublinu, kada će biti odlučen putnik na Evropsko prvenstvo u Francusku naredne godine.

Povratak reprezentacije BiH očekuje se u utorak u poslijepodnevnim satima, također čarter letom iz Dublina u Sarajevo.