Nogomet
104

Zmajevi odradili prvi trening, Begović vjeruje da će biti spreman za Izrael

Piše: E. Mehić
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na terenu Trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odradila prvi trening u okviru priprema za kvalifikacijsku utakmicu protiv Izraela za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016.

Svi bh. reprezentativci koji su se našli na spisku večeras su trenirali osim onih koji za koje se već zna da neće igrati zbog povrede. Prvi golman naše reprezentacije Asmir Begović večeras je trenirao po posebnom režimu i vjeruje da će biti spreman za utakmicu protiv Izraela.

"Uhvatila nas je neka nesreća, ali atmosfera je pozitivna i idemo tamo da damo sve od sebe. Danas sam počeo sa terapijama, povreda se desila u nedjelju pa sam morao ostati u klubu da odrade analize i evo danas sam došao u Zenicu. Ovo je vrlo bitna utakmica i ne mogu razmišljati da propustim utakmicu. Bit će super atmosfera i to jedva čekamo, jednostavno, moramo gledati na igru i odigrati kako znamo i nadam se da će se naš kvalitet pokazat na kraju", izjavio je Begović.

Anel Hadžić će imati veliki zadatak u utakmici protiv Izraela, kao i ostali bh. reprezentativci s obzirom na veliki broj povreda. Nogometaš Sturma vjeruje da će selektor i stručni štab naći adekvatno rješenje.

"Očekuje nas vrlo teška i važna utakmica, tamo će biti pakao, a uvjeren sam da možemo ostvariti dobar rezultat. Mi ćemo ići na pobjedu, a ovo drugo vidjet ćemo, ima protivnik na terenu, ali dat ćemo sve od sebe za dobar rezultat. Imamo dosta povrijeđenih igrača, vrlo teško nam to pada, ali sam uvjeren da će selektor i stručni štab naći adekvatno rješenje za utakmicu. Igrat ću gdje me selektor stavi i dat ću sve od sebe", dodao je Hadžić.

Večerašnji trening odradio je i bivši kapiten Emir Spahić.