Sušić još ima dileme
0

"Zmajevi" odradili posljednji trening u Bukureštu

Sarajevo-x.com
(Foto: SCsport)
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je posljednji trening uoči utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Rumunije, a selektor Safet Sušić odlučio je da posljednji trening bude zatvorenog tipa.

Kako javlja portal SCsport, Sušić se na zatvorene kapije stadiona Giulesti u Bukureštu odlučio zbog mogućih "špijuna" selektora Rumunije Razvana Lucescua.

Sušić još nije otklonio sve dileme. Razmišlja da li da od prve minute na teren pošalje dvojicu napadača, Edina Džeku i Vedada Ibiševića, ili da umjesto Ibiševića u "vatru gurne" veznjaka Senijada Ibričića.

"Slijedeći logiku trebao bi staviti Ibričića, koji je prije nekoliko dana igrao utakmicu, dok je Ibišević imao dužu pauzu. U kombinaciji je čak bio i Muhamed Bešić, ali sam od toga odustao. Neka sve prespava, pa ću ujutro donijeti konačnu odluku", rekao je Sušić.

Rumunske medije interesovalo je Papetovo mišljenje o njihovoj reprezentaciji.

"Za nas je bolje što ne igra Chivu. Ne bojim se Marice i Mutua, a znam da Rumuni imaju kvalitetan tim. Međutim, mi smo bolji i želimo pobijediti ovdje. Nama ide u korist i remi bez golova, ali znam da utakmica ne može završiti rezultatom 0:0", zaključio je Sušić.