Nogomet
132

Zmajevi odradili lagani trening, spremni za borbu u Litvaniji

Piše: A. U.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bh. nogometni reprezentativci potpuno su spremni za polazak u Litvaniju gdje se nadaju da će uspjeti doći do tri boda koja Zmajeve vode direktno u Brazil. Jutros su, pod vodstvom selektora Safeta Sušića, odradili lagani trening u Hrasnici.

Zmajevi sutra putuju za Kaunas, gdje će odmjeriti snage sa odgovarajućom selekcijom Litvanije, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Ovo je lagani trening, tek da igrači nešto rade. Svi igrači su zdravi. Pjanić se žalio, ali njegov nastup nije upitan. Sutra ćemo održati još jedan trening, u Litvaniji, no ne treba pretjerivati. Najvažnije je da se igrači odmore, i fizički i psihički. Protivnik nas ne treba interesovati, jer sve zavisi od nas", kazao je Pape.

Pape je naveo i kako nema razloga praviti izmjene u timu, budući da su momci dosta dobro igrali, pogotovo prvo poluvrijeme, sve do izmjena.

"Poslije je malo došlo do opuštanja, ali, u svakom slučaju, nije bio dogovor da oni u drugom poluvremenu 'povuku ručnu' i ne igraju. Bilo je potrebno da pametno odigraju drugo poluvrijeme, bez žutih kartona i povreda, i, ako mogu, daju još jedan ili dva gola. Nije ispalo kako sam ja želio niti kako su oni željeli, ali dobro. Najvažnije je da su pobijedili. Ne vjerujem da su Litvanci ekipa koja će se zatvoriti i čekati da nas iznenadi kontranapadima. Ovo što sam gledao, oni su igrali zaista otvoreno. Često im se dešavalo da u pozadini ostanu samo tri igrača, a ostali budu na protivničkoj polovini. To je mlada ekipa, koja igra dosta ofanzivno. Imaju novog selektora i treba da se dokažu, jer vjerovatno pripremaju naredne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Sve je na našoj strani – kvalitet, motivi i publika. Treba uložiti napor kakav se do sada nije uložio i u glavi imati samo jedno, a to je da nas pobjeda vodi u Brazil", rekao je Pape.

"Idemo u Litvaniju da pobijedimo. Mislim da smo favoriti i treba nam ta pobjeda. Moramo se dobro pripremiti. Bit će teška utakmica, oni dosta trče i spremni su. Mislim da je nakon pobjede protiv Lihtenštajna u ekipi dobra atmosfera i idemo na pobjedu", rekao je reprezentativac Sejad Salihović.

Zvjezdan Misimović istakao je da su on i njegovi saigrači spremni da maksimalno daju od sebe i dođu do najvažnija tri boda u historiji bh. nogometne reprezentacije.

"Od Brazila nas dijeli još 90 minuta utakmice. Znamo o kakvom je ulogu riječ i spremit ćemo se maksimalno. Ukoliko pokažemo to što znamo nema sumnje da ćemo pobijediti u Litvaniji. Na momcima se vidi da svako zna o čemu se radi i sve su shvatili ozbiljno te su sigurni da ćemo pobijediti. Mi imamo daleko bolje igrače i veći kvalitet", istakao je Misimović.