Nogomet
119

Zmajevi odradili još jedan trening: Svi igrači spremni za susret s Obalom Slonovače

Klix.ba
(Foto: NS BiH)
Bh. reprezentativci odradili su večeras još jedan trening pred prijateljski susret sa selekcijom Obale Slonovače koji se za nekoliko sati igra u St. Louisu.

Zmajevi su trenirali po izuzetno toplom i sparnom vremenu. Trening je bio nešto laganiji, a Ermin Bičakčić, Senad Lulić i Asmir Begović su imali poseban program budući da su u St. Louis stigli s manjim povredama.

Ipak, kako kažu u Nogometnom savezu BiH, svi igrači su u odličnoj formi i bit će spremni za susret s Obalom Slonovače.

Inače, trening je protekao u odličnoj atmosferi, a grad je već obojen u žuto-plavo s obzirom da u St. Louisu živi oko 40.000 Bosanaca i Hercegovaca.

Bit će ovo prvi od dva kontrolna susreta koji će naša reprezentacija odigrati pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Zvjezdan Misimović smatra da je dobro što su za pripreme odabrane SAD.

"Imat ćemo slične uslove u Brazilu i dobro je što smo ovdje kako bi se pripremili i lakše prilagodili onome što nas čeka kad dođemo u Brazil. Za sada je sve po planu“, rekao je Misimović i dodao da predstojeće prijateljske susrete treba shvatiti ozbiljno.

"Bitno je za samopouzdanje i atmosferu u ekipi da ostvarimo pozitivan rezultat", kazao je popularni Miske.

Susret s Obalom Slonovače se igra na stadionu Edward Jones Dome sa početkom u 19:30 sati po lokalnom vremenu (2:30 po srednjoevropskom).