Nogomet
55

Zmajevi odradili i posljednji trening u Zenici pred odlazak u Tuzlu

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održala drugi trening u okviru priprema za kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će 2016. godine biti odigrano u Francuskoj.

Selektoru Safetu Sušiću na večerašnjem treningu na raspolaganju su bili svi igrači, osim Senada Lulića koji je trening propustio zbog povrede za koju je selektor Sušić već ranije rekao da nije ozbiljna. Naši reprezentativci su prije treninga bili raspoloženi, te su nakon kratkih dodavanja loptom odradili zagrijavanje i nastavili sa treningom.

Rezervni golman naše reprezentacije Ratko Dujković zadovoljan je uslovima u Trening centru te je kazao kako očekuje plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

"Ja sam prvi put ovdje i što se tiče Trening centra stvarno je fenomenalan. Savez nam je napravio veliku uslugu i napravio nam pravi kamp gdje ćemo se spremati za ove utakmice. Momci su me prihvatili i osjećam se kao kod kuće. Poslije jednog velikog takmičenja mislim da moramo očekivati mnogo toga i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Prijateljska utakmica je više za ulaženje u neku formu, mislim da će rezultati krenuti kako svi želimo, odnosno sa tri boda", kazao je Dujković.

Naša reprezentacija će sutra iz Trening centra otići za Tuzlu i bit će smješteni u hotelu Tuzla do početka prijateljske utakmice sa Lihtenštajnom. Trening pred utakmicu sa Lihtenštajnom bit će održan na stadionu Tušanj sa početkom od 17.30 sati.