Prijateljski susret u Turskoj
0

"Zmajevi" odigrali neriješeno protiv Poljaka

Sarajevo-x.com
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, sastavljena od igrača Premijer lige potpomognutih Zvjezdanom Misimovićem, odigrali su u Turskoj neriješeno (2:2) protiv odabrane selekcije Poljske.

Poljaci su već na samom početku igre krenuli oštro. U sedmoj minuti igre Pawel Brozek je zatresao mrežu Šehića i doveo svoj tim u vodstvo od 1:0.

Iako su Poljaci nastavili vršiti pritisak na polovini naših reprezentativaca, Subašić je u 23. minuti igre iz prekida uspio poravnati rezultat.

Naime, na sjajan centaršut Misimovića odlično je reagovao 22-godišnji Muhamed Subašić i donio radost bh. navijačima.

U nastavku prijateljske utakmice naši igrači su imali dosta sreće. Poljaci su nekoliko puta opasno zaprijetili golu kojeg je u prvom poluvremenu branio Ibrahim Šehić, a u drugom Asmir Avdukić.

U 52. minuti Pawel Brozek je ponovo doveo Poljsku u vodstvo, no samo dvije minute kasnije Misimović je sa bijele tačke poravnao na konačnih 2:2.

Do kraja utakmice na Mardan Sports Complexu u Antalyji bilo je prilika i na jednoj i na drugoj strani, no mreže su ostale mirne. Avdukić je sjajnim reakcijama nekoliko puta spasio mrežu bh. "zmajeva".

Spomenimo da je ovo bh. igračima bio prvi put da igraju zajedno (odradili su samo nekoliko zajedničkih treninga). No, u svakom slučaju oni su pokazali borbenost i želju da igraju, a o njihovom kvalitetu odlučit će stručni štab državnog tima.