Nogomet
128

Zmajevi obavili posljednji trening u Hrasnici, navijači im poželjeli sreću u Brazilu

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH je obavila posljednji trening u Hrasnici prije sutrašnjeg odlaska u SAD, a s tribina su ih pozdravili navijači, koji su im poželjeli sreću i uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Uoči posljednjeg treninga novinarima su se obratili reprezentativci Tino Sven Sušić i Ermin Bičakčić, čiji oporavak teče veoma dobro.

"Zadovoljan sam pripremama koje smo odradili u Sarajevu. Atmosfera u reprezentaciji je odlična, puni smo samopouzdanja i veoma smo motivisani. Moj oporavak ide dobro, sjajno se osjećam i nadam se da ću se uskoro priključiti ekipi i normalno trenirati", izjavio je Sušić.

On očekuje da će Zmajevi proći u drugi krug na SP, a da li će dobiti priliku za igru, nije siguran.

"Cilj nam je da odigramo što bolje i plasiramo se u drugi krug. Meni je zadovoljstvo što sam u reprezentaciji, a da li ću dobiti određenu minutažu, ne znam. Konkurencija u ekipi je velika, a na mojoj poziciji imamo odlične igrače", kazao je nogometaš Hajduka.

Novinare okupljene u Hrasnici je ponajviše zanimao oporavak Ermina Bičakčića.

"Oporavak ide dobro, već pomalo radim s loptom, pa se nadam da ću početi trenirati s ostatkom ekipe. Trebao bih nastupiti barem u jednoj od dvije prijateljske utakmice koje nas očekuju, jer je važno igrati prije SP. Moram reći da doktori i fizioterapeuti čine sve kako bih se što prije oporavio", rekao je Bičakčić.

Zmajevi sutra iz Sarajeva putuju u SAD, gdje će odigrati dva kontrolna susreta za Mundijal. Protiv reprezentacije Obale Slonovače će igrati 30. maja u St. Louisu, dok će 3. juna u Chicagu odmjeriti snage s Meksikom.

Zmajevi će 6. juna doputovati u svoju bazu u Brazilu, u Guaruju, grad i ostrvo udaljen 90 kilometara od Sao Paula. Posljednju provjeru pred SP imat će 9. juna sa mladim timom Santosa.

BiH će se takmičiti u grupi F, gdje će igrati u Rio de Janeiru sa Argentinom (15. juna), Cuiabi sa Nigerijom (21. juna) i Iranom u Salvadoru (25. juna).