Nogomet
45

Zmajevi napokon kompletni na treningu, nema problema s povredama

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Trening centru FK Sarajevo u Butmiru danas je obavljen još jedan trening nogometne reprezentacije BiH, koja se priprema za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji i utakmicu sa Estonijom 6. septembra u Zenici.

Novinarima se obratio pomoćni trener reprezentacije BiH Igor Janković, koji je potvrdio da su svi igrači od danas na okupu.

"Svi igrači su danas na okupu, radimo kompletni. Sa dosadašnjim dijelom priprema smo izuzetno zadovoljni, ekipa je svjesna situacije i prve utakmice koja nam slijedi. Ozbiljno pristupamo poslu i spremamo se za Estoniju", izjavio je Janković.

Igor Janković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Igor Janković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Problema s povredama srećom nema.

"Svi nogometaši su zdravi, mada je bilo manjih udaraca, ali je ljekarski tim sve zaliječio. Problema nema, radi se punim intenzitetom", rekao je naš pomoćni trener.

Estonija će danas protiv Malte igrati prijateljski meč, što je prilika da se naprave dodatne analize.

"Pratit ćemo tu utakmicu i sve segmente igre Estonije, tako da nepoznanica 6. septembra neće biti", jasan je bio Janković.

Opreznosti u našim redovima ne manjka, posebno zbog kiksa na početku prošlog kvalifikacijskog ciklusa.

"Nema favorita, sve reprezentacije igraju dobro i nema laganih protivnika. Mi smo napravili analize, a sada igrači trebaju dati sve od sebe. Nadamo se da ćemo uz podršku navijača doći do pobjede. Svjesni smo koliko nas je prva utakmica u prošlom ciklusu skupo koštala. Nedostajala su nam ta tri boda", završio je Janković.