Nogomet
135

Zmajevi na putu za Andoru: Izbjeći zamke domaćeg tima i osvojiti tri boda

Piše: M. N.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Reprezentativci BiH su se danas okupili na Međunarodnom aerodromu Sarajevo odakle će u 11 sati poletjeti za Gironu. Naša reprezentacija u subotu 28. marta igra protiv Andore u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević i svi igrači su izrazili nadu da mogu pobijediti u ovoj utakmici kao i u narednim, te se plasirati na Evropsko prvenstvo.

"Svjesni smo šta znači ova utakmica, samo sa tri boda ostajemo u igri za plasman. Bit će to teška utakmica, ali sve dok ima šanse moramo vjerovati da se možemo plasirati. Bit će jako teško, nema laganih utakmica. Treba da pobijedimo pet utakmica, neće biti lako ali treba dati sve od sebe", rekao je pred let reprezentativac Edin Cocalić.

Selektor Baždarević je rekao kako u timu vlada dobra atmosfera, te da je vrlo zadovoljan treninzima i spremnošću naših Zmajeva.

"Trebamo igrati dobro i truditi se da izbjegnemo zamku, da ne shvatimo olako, jer znamo kakav je tim Andora. Vrlo sam zadovoljan igračima, svi su zdravi, a to je najvažnije", rekao je Baždarević novinarima na aerodromu.

Ermin Bičakčić kazao je kako je bitan timski rad da bi se došlo do cilja, te da su navijači bitan dio toga čiju podršku imaju.

"Imali smo videoanalizu znamo kakav je protivnik i šta nas očekuje na terenu. Znamo kakav kvalitet imamo i šta znamo, samo moramo to pokazati na terenu i ubijeđen sam da mi to možemo", rekao je ova Zmaj.

Anel Hadžić rekao je kako moraju pobijediti ovu utakmicu jer se naša reprezentacija s dva boda nalazi u vrlo teškoj situaciji.

"Atmosfera u ekipi je dobra kao i uvijek i pozitivna. Svi smo spremni i zdravi. Analizirali smo posebno utakmicu. Oni su defanzivno organizovana ekipa, ali mi imamo kvalitet da pobijemo njihovu defanzivu. Imamo šest finalnih utakmica, od kojih pet moramo dobiti. Gledamo do utakmice do utakmice, ali najvažnija je ova sad s Andorom", rekao je Hadžić.