Nogomet
43

Zmajevi lete po pobjedu: Sve je u našim rukama!

Piše: D. B.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH krenula je danas sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo prema Žilini, gdje će protiv Slovačke sutra odigrati ključnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ništa osim pobjede ne odgovara našoj selekciji, a toga su svjesni selektor Safet Sušić i nogometaši.

Selektor Safet Sušić je danas bio nešto oprezniji u odnosu na izjave prije prve utakmice u Zenici, koja je završila neslavno. Zmajevi su poraženi minimalnim rezultatom, ali još uvijek nije sve izgubljeno. Pobjeda u Žilini vodi nas korak do Brazila.

Selektor Sušić je za naš portal rekao da je teško obećati pobjedu u Žilini nakon poraza u Zenici.

"Tada sam bio optimista, a i sada sam, samo dosta manji. Sigurno je da će igrači dati sve od sebe, jer su svjesni šta mogu izgubiti i sve će uraditi kako bi izbjegli baraž", rekao je Sušić i dodao da možemo pobijediti, jer i naši protivnici imaju pritisak pobjede koja ih vraća u igru za baraž.

"U ekipi neće biti većih izmjena, ali se one mogu očekivati već u prvom poluvremenu ako neki igrač ne ispuni svoj zadatak. Mujdža se vraća u ekipu nakon što se oporavio od povrede", rekao je Sušić, koji još uvijek ima dilemu da li će odmah krenuti ofanzivno ili će biti oprezan.

Pape je rekao da je Slovačka dobra ekipa, ako je suditi prema jednoj utakmici, ali i da je naša reprezentacija odigrala vrlo loše u Zenici.

"Nadam se da će naši reprezentativci pokazati pravu sliku u Žilini", rekao je Sušić.

Mensur Mujdža, koji je nedostajao na desnoj strani, ponovo će biti u sastavu od prve minute.

"Selektor me poštedio u prvom susretu, kako bi mi dao vremena da se oporavim, jer je veoma bitno da sam spreman i dobro je što imam još malo vremena da saniram povredu. Nadam se da ću igrati u Žilini. Tamo moramo biti oprezniji i pametniji, moramo poboljšati igru, ali ne i srljati. Pod pritiskom jesmo, ali smo navikli na to. Protivnika moramo respektovati, ali ne trebamo osjećati strah", rekao je pouzdani bek Freiburga.

Na golu će biti Asmir Begović koji je kapitulirao u Zenici nakon šuta Slovaka. Begović naglašava da putuju u Žilinu kako bi pobijedili.

"Nismo imali sreće u Zenici, to jednostavno nije bila naša noć. S druge strane, oni su dobro igrali, pokazali su da su kvalitetna ekipa. Očekuje nas teška utakmica, ali idemo tamo kako bismo odigrali našu igru", rekao je Begović.

Haris Medunjanin je rekao da nisu loše odigrali u Zenici, ali da nisu imali sreće.

"Sada imamo popravni i u Žilini trebamo dokazati da smo bolji. Imamo još tri utakmice u kojima idemo na maksimalan učinak i sve je u našim rukama", rekao je Medunjanin.