Nogomet
1.4k

Zmajevi ispunili želju Meksikanki Andrei Mendozi koja voli Džeku i navija za BiH

Klix.ba
Meksikanka Andrea Mendoza jučer je bila stadionu Soldier Field u Chicagu kako bi pratila prijateljsku utakmicu između Bosne i Hercegovine i Meksika. Ona je Zmajeve posmatrala sa tribina, u dresu bh. reprezentativca Edina Džeke, zbog kojeg je i došla kako bi ga upoznala. Ta želja joj se nije ostvarila, ali se mlada Andrea ipak upoznala sa Edinom Višćom, Avdijom Vršajevićem, Tinom Sušićem, Tonijem Šunjićem, Vedadom Ibiševićem i Sejadom Salihovićem.

Meksikanka koja živi u Illinoisu (SAD) veliki je fan bh. nogometnog reprezentativca Edina Džeke, ali i naše zemlje. Ona prati svaku Džekinu utakmicu te utakmice Zmajeva.

Jučer je boravila na tribinama stadiona Soldier Field, a kako je istakla na svom Facebook profilu bila je vrlo sretna što je upoznala brojne navijače BiH. Nije željela komentarisati za koga navija, ali je navela da to što je u dresu reprezentacije BiH dovoljno govori.

"Divna utakmica. Super sam se provela iako su me moji prijatelji Meksikanci gledali poprijeko zbog toga što nosim bh. dres", napisala je Meksikanka na svom Facebook profilu zahvalivši se svim svojim prijateljima Bosancima i Hercegovcima koji su joj uljepšali dan i prihvatili je.

Mendoza je danas pokušala pronaći Džeku kako bi se fotografisala s njim, no nije uspjela.

Ipak, njenu želju ispunili su ostali Zmajevi koje je srela u gradu, a Mendoza je fotografije sa Ibiševićem, Sušićem, Salihovićem, Vršajevićem i ostalim Zmajevima objavila na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Zmajevi su pogotkom Izeta Hajrovića savladali selekciju Meksika rezultatom 1:0, na prijateljskoj utakmici u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu koje počinje 12. juna.