Nogomet
129

Zmajevi gotovo kompletni odradili trening u Butmiru, Đurić stiže danas, stručni štab zadovoljan

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH danas je u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru odradila jutarnji trening na kojem su prisustvovali svi reprezentativci osim Milana Đurića.

Pomoćni trener reprezentacije BiH Dragan Perić je izrazio veliko zadovoljstvo stanjem u kojem se nalaze naši reprezentativci.

"Na naše veliko zadovoljstvo, svi su stigli i spremni su za rad. Nedostaje samo Milan Đurić koji je igrao sinoć utakmicu za Cesenu, ali će nam se i on uskoro pridružiti. Lječnički tim nas je obavijestio da su svi zdravi i spremni", izjavio je Perić.

Stručni štab je analizirao prvog protivnika u kvalifikacijama, a to je reprezentacija Estonije. Pobjeda je imperativ.

"Kao i svaki put, pripremili smo program rada i analizirali protivnika. Pripreme će se bazirati na taktičkim zamislima našeg selektora. Ako sve realizujemo, možemo očekivati pobjedu", rekao je pomoćni trener Zmajeva.

Naši reprezentativci će morati slomiti žestok otpor Estonaca, ali i neutralisati opasnosti u njihovom napadu.

"Estonija ima čvrst defanzivni blok i tri odlična ofanzivna i agresivna igrača. Međutim, mi ćemo se dobro pripremiti kako bi to neutralisali", kazao je Perić.

Ekipa je danas odradila trening punog intenziteta pod nadzorom selektora Mehmeda Baždarevića i njegovih pomoćnika. Dio atmosfere pogledajte u galeriji.

Utakmicu s Estonijom igramo 6. septembra u Zenici.