Nogomet
12

Zmajevi će prije SP-a odigrati dvije prijateljske utakmice

Anadolija
Na današnjoj četrnaestoj po redu redovnoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine usvojeno je devet zaključaka i odluka, među kojima i one koje se tiču predstojećeg Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Usvojeni zaključak o pripremama A reprezentacije BiH za Svjetsko prvenstvo u fudbalu, koje će biti odžano u Brazilu naredne godine, podrazumijeva pripreme u Sarajevu od 15. maja do 27. maja 2014., pripreme u Sjedinjenim Američkim Državama u dvije prijateljske utakmice od 28. maja do 5. juna naredne godine, te pripreme u Brazilu u trening kampu "Casa Grande" od 6. do 15. juna 2014. godine.

Pored ovog, usvojeni su i zaključci o nacrtu Programa rada NS BiH za 2014. godinu, prednacrt Finansijskog plana NSBiH za 2014. godinu, informacija o nastavku aktivnosti o tehničkom sponzoru NSBiH, prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o licenciranju klubova, te drugi.

Sjednici, kojom je predsjedavao Predsjednik NS BiH Elvedin Begić, prisustvovali su članovi izvršnog odbora, te članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivan Osim, Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sead Kajtaz.