Hristo Stoičkov
0

"Zlo mi je od Real Madrida"

Totalsport
Hristo Stoičkov
Hristo Stoičkov
Legendarni bugarski bivši nogometaš Hristo Stoičkov (44) dao je novi u nizu svojih kontroverznih komentara vezanih uz aktuelna nogometna pitanja.

Nakon što je prisustvovao dodjeli Zlatne kopačke, nagrade namijenjene najboljem evropskom strijelcu, u ruke Lionela Messija, Stoičkov je dao izjavu za katalonsku radio-stanicu Ona FM.

Upitan za usporedbu snage aktuelnih ekipa Barcelone i Real Madrida, Stoičkov, koji je boje Barcelone branio od 1990.-1995. i onda opet od 1996.-1998. je rekao:

"Od razgovora o Real Madridu mi pozli. Nikad nisam volio govoriti o njima. Odgovorit ću vam ako me pitate pitanja o nekoj drugoj ekipi".

Na račun Barcelone, Bugarin je očekivano sipao hvalospjeve.

"Ova Barcelonina ekipa ispisala je stranice historije. Uspjesi u 110 godina dugoj historiji čine Barcelonu najvećim svjetskim klubom".

Komentirao je Stoičkov i trijumf Španije na Svjetskom prvenstvu u JAR-u.

"Igrač koji je zabio odlučujući gol u finalu (Iniesta) igra za Barcelonu. Trebam li reći više? Ipak, moramo poštovati i druge igrače koji su igrali za Španiju, a ne samo Barcelonine. Sergio Ramos je veliki stoper, Iker Casillas bio je na visokom nivou, a i Xabi Alonso je odigrao sjajno. Sve su to igrači koji su ispisali historiju".