Finale Red Bull Street Style
1

Zlatko Mešić predstavlja BiH, želi plasman u top 16

Klix.ba
U subotu 22. septembra u italijanskom Lecceu održat će se finalno takmičenje u Red Bull Street Stylu.

To je najprestižnije slobodno nogometno natjecanje na planeti. Našu zemlju predstavljat će Zlatko Mešić iz Modriče.

Inače,ovom eminentnom takmičenju prisustvovat će bivši italijanski reprezentativci Filippo Inzaghi i Fabio Cannavaro. Oni će biti članovi žirija i svojim glasovima odlučit će ko će biti novi svjetski prvak ovog spektakularnog i zabavnog sporta. Peteročlana komisija iz nogometa i breakdanca ocjenivat će kreatvnost i stil svih učesnika.

Dva takmičara, tri minute i jedna lopta

Dva takmičara imat će tri minute da sa jednom loptom neizmjenično, svako po 30 sekundi, pokažu šta znaju. Trebaju prezentirati spektakularne trikove uz muziku, nadajući se kako će impresionirati žiri i plasirati se u naredni krug.

Za kvalifikacije u finale održano je 187 turnira, na njima je učestvovalo 4890 sudionika u više od 50 zemalja svijeta.

Filippo Inzaghi naglašava kako se veseli ovom spektaklu.

“Nadam se da su svi takmičari koji sudjeluju u završnici u mogućnosti da ostvare svoje ciljeve i zabave se. Bit će zanimljivo”, kaže popularni Pippo.

Na istoj liniji zadovoljstva koračao je i Fabio Cannavaro koji je podvukao da mu je velika čast što je dio tima.

I tokom predhodnih izdanja Red Bull Street Style finala bile su uključene zvijezde svjetskog nogometa Davids, Bebeto, Falcao i George Weah.

Prvi Red Bull Street Style održan je u 2008. u Sao Paulo. Pobijedio je francuski freestyler Arnaud "Sean" Garnier . Tada je bh. predstavnik Nedžad Brajić napravio sjajan rezultat. Plasirao se među osam najboljih na planeti. Dvije godine poslije takmičenje je održano u Južnoafričkoj Republici. Vrh je dotakao Anders Solum iz Norveške. Mešić: Pokušat ću biti originalan

Nedžad Brajić smatra da Zlatko Mešić,ovogodišnji bh. predstavnik u Italiji, može napraviti dobar rezultat.

"Zlatko je jedan od najboljih frestaylera na ovim prostorima. On ima jednu nevjerovatnu osobinu. Nije mu bitno protiv koga se takmiči, zna šta radi. Kada neko napravi dobar trik, on se trudi da uradi još nešto spektakularnije. Kada to izvede gleda na to kao da je najjednostavnija stvar na svijetu. Siguran sam da će prezentirati najbolje poteze, mnogo je napredovao“, u optimističnom tonu kaže Brajić.

Zlatko Mešić je oduševio svojim izvedbama. Tvrdi da ,kao i svi drugi učesnici, očekuje dobar plasman.

"Težit ću ka što boljem rezultatu. Znam da će biti teško, ali daću sve od sebe da uđem u top 16. Pokušat ću biti originalan, jer će to biti jedan od važnijih kriterija. Teško će biti ponoviti uspjeh Brajića iz 2008.godine jer je danas freestyle nogomet na mnogo višem nivou nego što je bio prije četiri godine”, zaključio je Mešić.

Red Bull Street Style možete gledati i na Red Bull TV na našem portalu.