Nogomet
0

Zlatko Kranjčar novi trener iranskog Persepolisa

Totalsport
Zlatko Kranjčar
Zlatko Kranjčar
Persepolis iz Teherana, najslavniji, najpopularniji i najtrofejniji nogometni klub iz Irana, imenovao je Zlatka Kranjčara novim trenerom momčadi, potvrđuju iranski izvori.

Bivši hrvatski selektor potpisao je jednogodišnji ugovor, a Goal.com preko svog iranskog dopisnika tvrdi da će raditi za godišnju platu od 450.000 dolara. U četvrtak bi se trebao pojaviti u Teheranu i formalno potpisati ugovor.

Novom poslodavcu 52-godišnjeg hrvatskog trenera preporučio je predsjednik slovačke Dunajske Strede, inače Iranac, Khashayar Mohseni, koji je Kranjčara također oslobodio važeće šestomjesečne ugovorne obaveze u slovačkom klubu.

  • Zadovoljni smo što je gospodin Kranjčar izabran za trenera Persepolisa i nećemo mu praviti nikakve poteškoće. Oslobađamo ga obaveze preostalog ugovornog razdoblja - izjavio je Mohseni.

Persepolis, prvak iz 2008. godine, traži kvalitetno trenersko rješenje otkako je, po osvajanju naslova, tim napustio Nelo Vingada. Za najveće su kandidate do Kranjčarovog imenovanja slovili Oleg Blohin i Wim Rijsbergen, a kao potencijalni treneri također su se spominjali Hrvati Luka Peruzović i Branko Ivanković.

Prošlu su sezonu, završenu u aprilu, nogometaši Persepolisa završili na petom mjestu tamošnje prve lige. Prvakom je postao najveći Persepolisov rival, ljuti gradski suparnik, Esteghlal.