Nogomet
0

Zlatko Kazazić: Između nas i Sarajeva nema nepoznanica, odlučit će detalji

Piše: D. B.
Zlatko Kazazić
Zlatko Kazazić
Velež u 8. kolu BHT Premijer lige dočekuje ekipu Sarajeva. Mostarci iz sedam utakmica imaju samo jedan poraz, a u Kupu BiH su slavili 8:0 protiv Rijeke iz Viteza. Nogometaš Rođenih Zlatko Kazazić je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da je njegov tim pun samopouzdanja uoči utakmice sa Divovima.

Mostarci su u 7. kolu na svom terenu savladali Borac rezultatom 3:0 i ta vrijedna pobjeda je donijela dobru atmosferu u njihove redove uoči duela sa ekipom trenera Husrefa Musemića.

"Pobjeda nad ekipom Borca nam znači mnogo i sigurno je da su moral i samopouzdanje ekipe na jednom visokom nivou uoči važne utakmice protiv FK Sarajevo. Snage ćemo odmjeriti sa možda najkvalitetnijom ekipom u ligi i sigurno da nas očekuje teška utakmica, ali ako svaki od nas na terenu pruži svoj maksimum, onda se možemo i nadati povoljnom rezultatu", izjavio je Kazazić.

Dodao je da će popularni Red Army biti 12. igrač Veleža u subotnjoj utakmici i da bi upravo navijači mogli pomoći Rođenim da osvoje puni plijen.

"Između nas i Sarajeva nema nepoznanica. U ovakvim utakmicama odlučuju sitni detalji. Ipak, mi igramo na svom terenu, pred našim navijačima, koji su nam uvijek 12. igrač. Uz njihovu pomoć možemo doći i do pobjede. Ipak, treba imati na umu da će protiv Sarajeva biti veoma teško", kazao je Kazazić.

Cilj Veleža u ovoj sezoni je vrh tabele.

"Imamo kvalitetnu ekipu koja može nastaviti dobre rezultate. Važno je i da nas povrede zaobiđu. Prvenstvo je dugo, ali se nadamo najboljem za nas, jer imamo ekipu za visoku poziciju na tabeli", završio je Kazazić.