FIFA-ina Zlatna lopta
0

Zlatan Ibrahimović glasao za Josepa Guardiolu

Totalsport
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović
Čovjeku kojeg prezire i kojeg smatra odgovornim za svoju neslavnu sezonu (2009/10) provedenu u Barceloni, Josepu Guardioli, švedski nogometaš Milana Zlatan Ibrahimović je dao svoj glas za trenera godine.

Riječ je o izboru koji Svjetska nogometna federacija (FIFA) i France Football zajednički organiziraju na kraju kalendarske godine, i u čijem izboru učetsvuju aktuelni selektori i kapiteni svih svjetskih reprezentacija.

Milanov 30-godišnji centarfor kao kapiten švedske reprezentacije svoj je glas u izboru za trenera godine dao Guardioli, dok je u glasanju za Zlatnu loptu najviše, tri boda, dodijelio bivšem saigraču iz Barcelone Lionelu Messiju, piše madridski sportski dnevnik AS.

Na drugo je mjesto Ibrahimović svrstao napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja, a na treće još jednoga bivšeg saigrača iz Barcelone, Andresa Iniestu.

Svojim je izborom Šveđanin bosanskih korijena jasno dokazao da nije zlopamtilo, premda je u nedavnoj biografiji Guardiolu okarakterizirao "kukavicom koja drhti pred Mourinhom", a Messija, Iniestu i Xavija "poslušnim školarcima".