Bild
0

Zlatan Bajramović želi u St. Pauli

Totalsport
Zlatan Bajramović
Zlatan Bajramović
Nogometaš BiH Zlatan Bajramović ima želju da se vrati u St. Pauli Bundesligu, tvrdi Bild, a isto želi i hrvatski napadač Boltona Ivan Klasnić.

"St. Pauli je poseban klub. Misle tako i dva njegova bivša igrača koja bi još jednom željela zaigrati na stadionu Millentor", piše tiražni njemački dnevnik.

"Zlatan Bajramović (31) proveo je cijelu mladost u St. Pauliju, tamo je i postao profesionalac (68 utakmica, šest golova između 1998. i 2002.)"

"Hamburg je moj grad, a Pauli moj klub. Kada ne igra Eintracht, uvijek gledam utakmice Paulija. U meni je ostao virus privrženosti klubu, raspoloženje i atmosfera koji tamo vladaju su jedinstveni", kaže Bajramović, trenutno član frankfurtske ekipe već duže vrijeme na poštedi zbog povrede Ahilove tetive.

"Kada ću biti u potpunosti spreman nazvat ću Stanija (trener Holger Stanislawski, op.a.) i upitati ga želi li me. Igrali smo zajedno, zna što mogu", dodao je Bajramović, koji do kraja sezone, kada mu i ugovor s Eintrachtom prestaje biti važeći, neće igrati.

"Posljednju je utakmicu Bajramović za frankfurtski klub odigrao početkom decembra 2009. godine protiv Mainza (2-0). 21. decembra 2010. u Minhenu mu je Ahilovu tetivu, što mu je treći takav zahvat, operirao Dr. Seebauer. Još uvijek nosi gips."

"I napadač Ivan Klasnić razmišlja o povratku u Hamburg. U ljeto mu to nije pošlo za rukom, produžio je svoj unosni ugovor za Bolton. To što je (povratak) prolongiran, ne znači i da je otkazan."

"Nikada se ne zna što se može dogoditi. Ali, St. Pauli će, u svakom slučaju, još jednom biti stanica moje karijere", kaže Klasnić, koji je za klub igrao od 1997. do 2001. godine te je za tadašnjeg drugoligaša zabio 26 golova u 95 odigranih utakmica.

"Lijepo zvuči. Pitanje je samo kada...", dodaje Bild koji podsjeća da se Klasnić trenutno nalazi u teškoj situaciji pod sumnjom da je krajem oktobra silovao 17-godišnjakinju.

"O tome ne želim govoriti. Možemo pričati samo o nogometu", poručio je njemačkom dnevniku hrvatski napadač koji zbog povrede prepona trenutno ne konkuriše za Boltonov sastav.