Prozivka u Gradačcu
0

Živković odustao od kormila Zvijezde

Piše: D. Brkić
Fudbaleri Zvijezde iz Gradačca su tačno u podne počeli pripreme za proljetni dio prvenstva u Premijer ligi BiH. Planirano je da prozivku obavi srbijanski stručnjak Zvonko Živković koji je najavljen kao nasljednik Dragana Jovića, ali srbijanski stručnjak to nije učinio.

"On se pojavio u Gradačcu, ali je rekao kako je samo deset minuta prije dobio ponudu iz beogradskog Partizana, koju nije mogao odbiti. Nakon toga je napustio stadion Banja Ilidža", rekli su nam prvotimci Zvijezde.

Prvi trening sa njima obavio je Amir Durgutović, pomoćnik u stručnom štabu Dragana Jovića, a rukovodstvo kluba će vrlo brzo imenovati novog kormilara. No, ovoga puta ime neće tek tako biti izneseno u javnost.

Kada je riječ o igračkom kadru, prozivci su se odazvali standardni prvotimci poput Armina Delića, Jasmina Moranjkića, Stefana Gavarića, Rusmira Jusića... U Gradačac je došao Almir Halilović iz Slobode te nekoliko fudbalera iz susjedne Hrvatske koji će određeni vremenski period biti na probi.

Nakon uvodnog dijela priprema u Gradačcu, fudbaleri Zvijezde će otputovati u toplije krajeve gdje će tempirati formu za proljetna iskušenja.