Nogomet
1

Özil: Wenger će nas voditi do toliko željenog trofeja

Totalsport
Mesut Özil
Mesut Özil
Menadžer engleskog nogometnog kluba Arsenala Arsene Wenger, koji je donedavno bio na meti kritičara, dobio je glas podrške od vjerovatno najboljeg ovoljetnog transfera Mesuta Özila.

Wenger, koji Arsenalu nije punih osam godina donio nijedan trofej, je posljednjih dana prijelaznog roka uspio realizirati transfer njemačkog reprezentativca iz redova Real Madrida za vrtoglavih 50 miliona eura. Međutim, rizik se isplatio, jer je Özil odmah uskočio u ekipu, koju je potom predvodio do 10 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, sve dok ta serija nije stala na gostovanju kod West Bromwicha (1-1).

"Arsene je sjajan trener. On tačno zna šta želi od ove ekipe i od svakog igrača. Ako želimo nastaviti igrati ovako dobro, potreban nam je niko drugi nego Wenger. Vjerujem da će nas njegovo znanje i iskustvo voditi do osvajanja trofeja", rekao je Nijemac.

Özil je u četiri utakmice Premierlige upisao isto toliko asistencija, dok je u dva susreta Lige prvaka upisao pogodak i asistenciju. Arsenal je u domaćem prvenstvu na diobi prvog mjesta s Liverpoolom, dok u svojoj grupi Lige prvaka uvjerljivo zauzima prvu poziciju s maksimalnih šest bodova.