Nogomet
1

Zidane: Pogba je Fergusonova velika greška

Totalsport
Zinedine Zidane (Foto: AFP)
Zinedine Zidane (Foto: AFP)
Zinedine Zidane, pomoćni trener Carlu Ancelottiju u madridskom Realu, uvjeren je da je Sir Alex Ferguson napravio jednu od svojih najvećih grešaka u klubu kada je dozvolio Paulu Pogbi da ode.

Bivši menadžer nogometaša Manchester Uniteda je 2012. godine pustio talentiranog francuskog 20-godišnjeg veznjaka da ode u Juventus nakon što je ovaj otvoreno zatražio veću minutažu i zaradu od 24.000 eura sedmično. Prema Zidaneu Pogba je mogao i trebao biti idealan nasljednik Paula Scholesa.

"Riječ greška obično nije riječ koju povezujete s periodom Alexa Fergusona u Manchester Unitedu. Ali mislim da je pogriješio kada je pustio Paula Pogbu da ode. On će postati jedan od najboljih centralnih veznjaka u Evropi i trebao je biti prirodni nasljednik Paula Scholesa, neko oko koga su mogli graditi ekipu", rekao je Zidane za The Sunday Mirror.

Pogba je ove sezone dosad u Seriji A upisao 5 golova i 5 asistencija u 18 nastupa i dokazao je svoj talent, a Zidane je natuknuo da je za njegovim uslugama zainteresiran i "kraljevski klub".

"On je sada u Juventusu i ide mu jako dobro, ali, kao i uvijek, Real Madrid gleda kako bi pridodao najbolje svjetske igrače".