Nogomet
2

Zidane: Moj zadatak je da Bale bude bolji igrač od mene

Totalsport
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane
Penzionisani francuski nogometaš, te asistent Carlu Ancelottiju u Real Madridu, Zinedine Zidane, vjeruje da će Gareth Bale postati bolji igrač u Kraljevskom klubu nego što je to on bio.

Zidane je proveo pet sezona na Santiago Bernabeuu prije nego što se 2006. godine povukao u penziju. Minulog se ljeta odlučio asistirati Carlu Ancelottiju na trenerskoj klupi, a jedan od igrača kojem pomaže je i sjajni Velšanin Bale.

"Niko u Realu ni u jednom trenutku nije bio zabrinut za formu Garetha Balea. Tačno smo znali kakve kvalitete posjeduje i zašto smo se toliko namučili da ga kupimo. Sada mi je jedina briga da postane bolji igrač u klubu nego što sam to ja bio. On je potpuni ofanzivni igrač koji može dati gol, ima brzinu, može kreirati gol, a uz to i sjajno izvodi slobodne udarce. Mi smo to sve znali i zato smo bili toliko strpljivi u vezi njegovog transfera", rekao je Zidane za Daily Mail.

Bale je u prošloj utakmici Primere, u visokoj 4-0 pobjedi nad Valladolidom, eksplodirao s hat-trickom i asistencijom na svom kontu.