Nogomet
51

Zidane: Ibrahimović je vanserijski igrač

Totalsport
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane
Hvalospjevima za sjajan pogodak švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića u prijateljskom susretu protiv Engleske (4-2) priključio se i nekad najbolji nogometaš svijeta Zinedine Zidane...

Podsjetimo, Ibrahimović je u srijedu postigao sva četiri pogotka za Švedsku u slavlju nad Engleskom, a posljednji od njih bio je doista spektakularan. Šveđanin je makazicama s otprilike 22, 23 metra poentirao prebacivši istrčalog Joea Harta.

"Ibrahimović je vanserijski igrač. Ja nikada nisam postigao četiri pogotka na jednoj utakmici. Sjajan je, a tek posljednji gol... Fantazija", rekao je nekad i sam strijelac prekrasnog pogotka u finalu Lige prvaka 2002. godine protiv Bayera iz Leverkusena.

Međutim, sjajan potez Šveđanina neće konkurisati za najbolji gol u 2012. godini, odnosno nagradu koja nosi ime Ferenca Puskasa, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA). Postigao je Ibrahimović svoj čudesni gol samo nekoliko sati prekasno da bi ušao u izbor za najbolji gol u ovoj godini, jer je ranije FIFA-in tim eksperata izabrao i objavio deset golova koji su ušli u uži izbor, te otvorio glasanje putem interneta.

Dobra vijest za Ibrahimovića i ljubitelje nogometa je što će njegov gol konkurisati za nagradu najboljeg sljedeće, 2013. godine.