Nogomet
32

Zidane: Gerrard je dva puta odbio Real

Anadolija
Zinedine Zidane (Foto: EPA)
Zinedine Zidane (Foto: EPA)
Bivši francuski reprezentativac i trener B tima Real Madrida Castille Zinedine Zidane izjavio je da je Steven Gerrard ranije dva puta odbijao ponudu Real Madrida, jer nije želio napustiti Liverpool.

Zidane je govorio za britanske medije nakon što je Steven Gerrard nedavno izjavio da nakon 25 godina napušta engleski Liverpool. Zidane je rekao kako je u periodu dok je nosio dres "kraljevskog kluba" preporučio vođstvu da kupe engleskog reprezentativca. 

"Mislim da je to bila 2004. godina. Razgovarao sam sa predsjednikom kluba Florentinom Perezom i tada sam mu rekao da bi moj partner u veznom redu trebao biti Gerrard. Znam da je Real Madrid tražio prelazak Gerrarda, no on nije želio napustiti Liverpool", kazao je Zidane. 

Dodao je kako je veoma teško odbiti ponudu kada ona dolazi iz Real Madrida. 

"Takva odluka Gerrarda pokazuje njegovu lojalnost klubu. Uvijek to govorim, na vrhuncu karijere bio je najbolji na svijetu. To što sa Liverpoolom nije osvojio šampionat u ligi je nevjerovatno, ali su tu ostali kupovi. Želim mu puno sreće u SAD-u", kazao je Zidane. 

Engleski reprezentativaca za Liverpool je zaigrao sa devet godina a nakon 25 godina u Redsima izjavio je da neće produžiti ugovor nego da će karijeru nastaviti u klubu američke MLS nogometne lige Los Angeles Galaxyu.