Francuska
0

Zidane: Drag mi je Bordeaux, ali navijam za Marseille!

Totalsport
Zinedine Zidane, velikan francuskog, evropskog i svjetskog nogometa, prokomentirisao je mrtvu utrku Marseillea i Bordeauxa za naslovom francuskog prvaka.

Zidane je životno odrastanje imao u Marseilleu, u kojem je i rođen, ali je nogometno ime stekao u dresu Bordeauxa, čiji je član bio od 1992. do 1996. godine.

Marseille i Bordeaux ove sezone vode veliku i izjednačujuću utrku za osvajanje prvenstva i skidanje s trona Lyona, koji je u zadnjih sedam sezona redovito bio prvak. Zidanea raduje što su u utrci baš dva kluba za koje je vezan...

  • Radi se o dva kluba koja mi mnogo znače. U jednu ruku, tu je Marseille, klub iz grada u kojem sam odrastao. S druge strane, u Bordeauxu sam nogometno jako napredovao i razvio se. U svakome slučaju, njihova izjednačena borba je odlična stvar za francusko prvenstvo. Vjerujem da će to biti izjednačena utrka do samog kraja, do zadnjeg kola. Dugo vremena nismo uživali u ovako neizvjesnom prvenstvu, s obzirom na dominaciju Lyona zadnjih godina – prokomentirao je događaje u Le Championnatu veliki Zizou, a potom se odredio i s navijačke strane:

  • Moram priznati da srce ipak više kuca za Marseille! Mislim da je to i normalno, radi se o mom rodnom gradu. Siguran sam da mi u Bordeauxu zbog toga neće zamjeriti. Znaju i oni odakle vučem korijene – zaključio je Zidane.