Nogomet
66

Žestoka borba u Moskvi završena pobjedom Bayerna

Klix.ba
Prva današnja utakmica 5. kola grupne faze Lige prvaka završila je porazom domaćina. Na stadionu Arena Khimki u blizini Moskve, Bayern iz Mihneha pobijedio je rezultatom 3:1 domaćina CSKA. Bila im je to deseta uzastopna pobjeda u ovogodišnjoj Ligi prvaka.
Slavlje igrača Bayerna nakon vodećeg pogotka (Foto: AFP)
Slavlje igrača Bayerna nakon vodećeg pogotka (Foto: AFP)

Uprkos ne tako sjajnim uslovima na terenu Bayern je od početka meča krenuo plesti mrežu oko gola protivnika. Pomoću kratkih pasova držali su loptu u svom posjedu i čekali pravu priliku, a ona je došla u 18. minuti kada je Arhen Robben od saigrača lijepo primio pas i poslao loptu u mrežu uz lijevu stativu za vodstvo Bavaraca.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Ahmed Musa iz CSKA je imao dobru šansu kada je šutirao nisko po sredini gola, ali golman Neuer je sjajno reagovao i odbranio.

Na samom početku druge polovine domaći su ponovo zaprijetili preko Keisukea Honde, ali se čuvar mreže gostiju još jednom istakao.

Duel stopera CSKA Kirilla Nababkina i Bayernovog Tonija Kroosa (Foto: AFP)
Duel stopera CSKA Kirilla Nababkina i Bayernovog Tonija Kroosa (Foto: AFP)

Bayern je prednost povećao na 2:0 u 56. minuti. Mario Götze je nakon sjajne solo akcije i driblanja u šesnaestercu zakucao loptu u donji desni ugao.

Uslijedila su dva penala - jedan za domaće, a drugi za goste. Prvo je Japanac Honda u 62. minuti sa bijele tačke smanjio prednost izabranika Pepa Guardiole na 2:1, da bi samo četiri minute kasnije Thomas Müller Akinfeeva poslao u suprotnu stranu i mirno postigao gol iz jedanaesterca.

Bh. reprezentativac Elvir Rahimić nije igrao u ovoj utakmici.

Foto: AFP
Foto: AFP

Ovaj susret u grupi D donio je nova tri boda prvoplasiranim Nijemcima, koji su ih dosad prikupili 15. CSKA je ostao na trećoj poziciji sa tri boda.

Drugu utakmicu u ovoj grupi od 20:45 sati igraju Manchester City i Viktoria Plzen. U posljednjem kolu grupne faze očekuje nas zasigurno odlična utakmica - okršaj prvog i drugog tima na tabeli, Bayerna i Cityja.

Liga prvaka, grupa D, 5. kolo:

CSKA Moskva - Bayern Minhen 1:3

Tabela:

  1. Bayern 15
  2. Manchester City 9
  3. CSKA Moskva 3
  1. Viktoria Plzen 0