Nogomet
10

Žestok sukob Manijaka i Lešinara kod Donjeg Vakufa, povrijeđeno više navijača i policajaca

Piše: N. J.
Navijači nakon sukoba/Foto: Klix.ba
Navijači nakon sukoba/Foto: Klix.ba
U mjestu Oborci kod Donjeg Vakufa došlo je do tuče navijača Željezničara i banjalučkog Borca, potvrđeno je za portal Klix.ba u MUP-u Srednjobosanskog kantona.

Kako nam je rečeno u MUP-u SBK, nekoliko osoba je povrijeđeno, a među njima su, osim navijača, i policijski službenici. Tuča je izbila oko 14 sati.

Zasad nema detaljnijih informacija o tome kako je došlo do tuče, kao i jesu li navijači vraćeni kućama.

Navijači Borca putovali su iz Banje Luke na utakmicu sa Olimpicom u Sarajevo, dok su Manijaci išli gledati svoj klub na gostovanju kod prijedorskog Rudara.

Šest navijača Željezničara je prebačeno u bolnicu u Travniku, gdje nam je rečeno da među njima ima i teže povrijeđenih. "Dosad smo primili šest navijača iz Sarajeva, a oni su nam kazali da ima još povrijeđenih, tako da je moguće da će i oni biti dovezeni. Među ovim navijačima koji su došli ima lakše i teže povrijeđenih", rečeno je za Klix.ba u travničkoj bolnici.

"Pored angažiranja policijskih patrola Policijske stanice Donji Vakuf i Policijske stanice Travnik koje su bile angažirane na pratnji i poduzimanju mjera na sprječavanju incidenata, na lice mjesta su upućene dodatne snage Jedinice za potporu, Odsjeka kriminalističke policije MUP-a KSB/SBK i susjednih stanica. Sukob je stavljen pod kontrolu uz poduzimanje daljnjih mjera i radnji na dokumentiranju, rasvjetljavanju i procesuiranju odgovornih. Osim počinjene materijalne štete, ozlijeđena su dva policijska službenika i jedan navijač", saopćili su iz MUP-a SBK, čiji se izvještaj o povrijeđenima znatno razlikuje od informacija iz travničke bolnice.