Nogomet
37

Ženska reprezentacija BiH dočekuje Srbiju: Ostavit ćemo srce na terenu

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
U Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je održana konferencija za novinare ženske nogometne reprezentacije naše zemlje pred posljednju kvalifikacionu utakmicu protiv Srbije u sklopu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano u Holandiji 2017. godine.

Selektorica ženske nogometne reprezentacije BiH Samira Hurem je kazala kako je ovo posljednja utakmica kvalifikacija koja je jedna od najvažnijih.

"Ova utakmica nije manje važna od ostalih, ali zaista mnogo dobro igramo u posljednje vrijeme, a to najbolje pokazuju rezultati, a i u posljednjih pet utakmica smo pokazali kontinuitet. Srbija je kvalitetan tim, očekujem da odigramo dobru utakmicu", izjavila je Hurem te dodala: "Poznajemo se dosta dobro i želimo da to bude dobra utakmica na vrhunskom nivou".

Hurem sutra na raspolaganju neće imati golmanicu Enveru Hasanbegović, ali je istakla da će Almina Hodžić biti adekvatna zamjena.

Bh. reprezentativka Marija Aleksić je izjavila kako nogometašice imaju veliku želju da ostanu na trećem mjestu te da će sve uraditi da tako ostane, dok je Amela Kršo izjavila kako je za ovu utakmicu ulog treće mjesto u grupi koje predstavlja veliki korak naprijed za našu žensku reprezentaciju.

"Možemo obećati da ostavljamo srce na terenu kako to malo ko radi. Naše srce je veliko, bosansko, koje ostavljamo na terenu i sve nam ovo daje vjetar u leđa", izjavila je Kršo.

Utakmica Bosne i Hercegovine i Srbije bit će odigrana sutra od 16 sati na Trening centru Nogometnog saveza BiH.