Nogomet
0

Zenit: Želimo Mutua kao zamjenu za Aršavina

Totalsport
Zenit iz Sankt Peterburga očigledno želi uskoro dovesti jednog igrača iz talijanske Serije A. Dugo vremena se nagađalo da je taj igrač napadač Juventusa Vincenzo Iaquinta.

Novi navodi kažu da se Zenit zagrijao za rumunskog napadača Adriana Mutua, koji je ove sezone u dresu Fiorentine zabio čak 13 pogodaka u samo 19 odigranih utakmica talijanskog prvenstva.

Zenit je još uvijek u potrazi adekvatne zamjene za Andreja Aršavina koji je tokom januara preselio u Arsenal, a mišljenja su da je Mutu pravi igrač, iako je Rumun nedavno izjavio da želi zaključiti karijeru u Fiorentini.

Inače, 30-godišnji Mutu je van pogona od aprila kada je povrijedio meniskus lijevog koljena za vrijeme kvalifikacijske utakmice za odlazak na SP između Rumunije i Srbije.

Mutu je odmah potom i operisan, a spominjalo se kako bi se mogao vratiti na teren do kraja ove sezone. Čini se da se to ipak neće dogoditi, budući da su najnovije pretrage pokazale da njegovo koljeno još nije zacijelilo, tako da je klub iz Firence najavio da na njega ne računa u nadolazeća tri kola Serije A u kojima se bore za četvrto mjesto, odnosno, kvalifikacije za Ligu prvaka.