Evropska liga
0

Zenit izbacio Lulićev Young Boys i ide u osminu finala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Aktuelni ruski prvaci, nogometaši Zenita iz St. Peterburga, u izjednačenom su i neizvjesnom dvoboju pobijedili Young Boys, našeg internacionalca Senada Lulića, na svom travnjaku 3-1 i ukupnim rezultatom 4-3 izborili osminu finala Evropske lige.

Ekipa trenera Vladimira Petkovića bila je u sjajnoj situaciji kada je Jemal u 21. minuti zabio za 1-0 vodstvo gostiju pojačavši 2-1 prednost iz prve utakmice.

Ipak, kvalitetniji sastav talijanskog stručnjaka Luciana Spallettija uspio je preokrenuti rezultat pogocima Danka Lazovića u 41., Sergeja Semaka u 52. i Romana Širokova u 76. minuti. Krasno su zabili Semak i Širokov, obojica s desne strane lijevom nogom: Semak je iz veće udaljenosti fantastično pogodio suprotne rašlje gostujućeg golmana Wölflija, dok je Širokov iz blizine pod prečku zakucao loptu nakon što ju je primirio na prsa uhvativši u pogrešno procijenjenom skoku domaćeg stopera.

Stoper gostiju Dudar u četvrtoj je minuti sudijske nadoknade imao stopostotnu priliku za goste nakon prekida, ali je iz blizine pucao po sredini gola, u Malafejevljevo naručje.

Evropska liga, revanš utakmica 1/16 finala:

Zenit – Young Boys 3-1, ukupno 4-3 (Lazović 41, Semak 52, Širokov 76 / Jemal 21)