Nogomet
0

Zeničani u utakmici sa Veležom traže prvu pobjedu

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Nogometaši Čelika će u okviru 5. kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju ugostiti ekipu Veleža iz Mostara. Zeničani su pred susret sa Veležom optimistični i nadaju se prvoj pobjedi.

Šef stručnog štaba NK Čelik, Nizah Hukić, u današnjem obraćanju medijima je kazao kako je u sutrašnjoj utakmici njemu i njegovim igračima prijeko potrebna pobjeda.

"Prvi razlog je bodovni saldo, a drugi je da se igračima vrati samopouzdanje i vjera da mogu pobijediti, a koje je nestalo u ovom dosadašnjem periodu. Nama dolazi jako težak i nezgodan protivnik koji nije puno mijenjao svoju ekipu. Što se tiče igre Veleža, ona nam je dobro poznata, prošle godine smo tri puta igrali sa njima i nijednom nismo poraženi. Tražit ćemo pobjedu, a na koji način ćemo doći do nje, to ćemo vidjeti sutra", izjavio je Hukić, te doda da se nada da će njegovi igrači dati svoj maksimum i ponoviti igru iz Banja Luke.

Prvotimac Čelika Darko Mišić, kao i šef struke, ne krije nadu da će sutra na Bilinom Polju ostati tri boda.

"Pokazali smo da možemo igrati protiv Borca, a sutra trebamo samo ponoviti igru iz Banja Luke i nećemo imati problema. Velež nam je poznata ekipa, na strani igraju jako dobro, ali mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i sigurno je da će biti tvrda utakmica", kazao je Mišić.

Hukić sutra neće moći računati na golmana Adija Adilovića te igrača Haruna Huseinspahića. Zeničani su u dosadašnjem dijelu takmičenja zabilježili dvije neriješene utakmice i dva poraza, a utakmica Čelika i Veleža na rasporedu je sutra sa početkom od 17 sati.