Ostalo još 200 karata
101

Zeničani cijeli dan strpljivo stoje u redu da kupe karte za meč BiH - Grčka

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Prodaja ulaznica, za meč Bosne i Hercegovine i Grčke, u Zenici još uvijek traje.

Prema posljednjim informacijama koje smo dobili nešto iza 20:00 sati iz poslovnice Centrotransa u Zenici, još oko 200 karata nalazi se u prodaji.

Red navijača ispred poslovnice postao je manji i svi su uvjereni da će dobiti svoje ulaznice za utakmicu koja je na rasporedu 22. marta.

"Došao sam oko 15.00 sati, gužva je sada manja. Mogu reći da je sve uredu i nadam se da ću uspjeti uzeti dvije karte, pa vidjet ćemo, euforija vlada", kazao je Amer Ćatić.

Informacija da se u prodaji nalazi još ulaznica mnoge Zeničane je natjerala da se priključe masi.

"Kao što znate redovi su formirani već jučer u poslijepodnevnim satima, a veliki broj sretnika je došlo do sretnih papirića koji su ovog trenutka u Zenici vrjedniji nego zlato. Mi se nadamo da ćemo prije zatvaranja ovog prodajnog mjesta uspjeti da nabavimo ulaznice za utakmicu Bosne i Hercegovine i Grčke.", kazao je Draženko Jurišić koji strpljivo čeka u redu.

"Po prvi put u Zenici se ulaznice nisu prodale u roku sat vremena i to je veliko iznenađenje za nas Zeničane", zaključio je Jurišić.

Veliki propust je napravljen u organizaciji prodaje ulaznica, tako da su mnogi poslovni objekati, u blizini poslovnice Centrotransa u Zenici, danas bili zatvoreni.

Pripadnici policijskih uprava MUP-a Zeničko-dobojskog kantona cijeli dan su osiguravali mjesto prodaje ulaznica te nisu zabilježeni nikakvi incidenti.