Gradnja nogometnog centra NS BiH
0

Zenica: Sušić će se ovdje pripremati za EURO 2012.

Piše: E. B.
Foto: ZEDA
Radovi na gradnji nogometnog centra napreduju (Foto: ZEDA)
I pored svih problema koji se dešavaju vezano za gradnju nogometnog/fudbalskog centra N/FS BiH radovi napreduju i, na lokalitetu Kamberovića ravni u Zenici, već se vide konture budućeg 'doma nogometnih reprezentacija'.

Ljudi iz Nogometnog saveza BiH su se angažirali da pronađu rješenja za finansiranje izgradnje i u tome uspjeli, a izvođači radovi kompanije "Almy Transporti" i "IN Sarajevo" su do sada uradili ogroman dio posla i već danas se može u prirodnoj veličini naslutiti kako će sve izgledati.

"Sve se odvija na opće zadovoljstvo i biće završeno na vrijeme, kako smo i ranije govorili. Mi smo zadovoljni, jer smo uspostavili odličan partnerski odnos sa nogometnim savezom i zadovoljstvo nam je raditi sa ovakvim ljudima", kaže Besim Begić, direktor preduzeća "Almy Transporti", koje zajedno sa sarajevskom kompanijom "IN" izvode radove.

 Tokom naše nedjeljne posjete centru u izgradnji zatekli smo manji broj radnika, koji su završavali svoju smjenu i koji su nam takođe izrazili svoje zadovoljstvo i projektom i urađenim dijelom posla.

Kažu da će centar, kada se upale reflektori, biti kao torta sa svijećicama. Sve u svemu "ako Bog da, Sušić će se ovdje pripremati za Euro 2012.", reče jedan radnik. Pa, neka mu se ispuni ova želja.

Vezani članci