Pred meč BiH - Portugal
0

Zenica: Nema ulaznica kod zeničkih švercera

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Nema na zeničkim ulicama prodaje ulaznica za meč BiH – Portugal kod lokalnih dilera, koji su sa pravom ljuti na pisanje nekih medija da se ulaznice prodaju po nekim enormnim cijenama.

U traganju za informacijom gdje se može nabaviti ulaznica nismo pronašli trag da ih ima u "prodaji na crno". Zenički dileri se ljute na ovogodišnju raspodjelu ulaznica, jer su očigledno je "ovaj put zaobiđeni". Doduše u subotu je bilo nekih manjih transakcija od strane onih sretnika koji su uspjeli kupiti karte u redovnoj prodaji, ali to su bili sporadični slučajevi pojedinaca. Navodno su prodavane po cijeni od 70 – 80 KM, ali nismo uspjeli saznati za koju stranu stadiona Bilino Polje. Strategija NS BiH da se stane u kraj dilerskom miješanju u prodaju je očigledno uspjela, jer je veći broj ulaznica poslan preko grupne prodaje većim navijačkim skupinama i sponzorima.

Ipak, moguće je da Zeničani neće ostati uskraćeni za učešće u trijumfu bh. tima, jer su mladi iz Lokalnog omladinskog vijeća regije Zenica pokrenuli inicijativu da ponovno formiraju "Petu stranu gledališta na Bilinom polju", tj. javno gledanje meča na Kamberovića polju. Naravno za ovu inicijativu trebaju dobiti odobrenje policije za organizovanje javnog skupa sa oko 15.000 građana. Zenička "Fan zona" na Kamberovića polju biće formirana i u utorak, 15.novembra, kada će građani zajedno moći gledati uzvratni meč iz Lisabona.