Zmajevi, sretno vam!
0

FOTO / Zenica danas pusta, nema euforije pred utakmicu

Tekst i foto: Benjamin Hazić
Sjetimo se 2009. godine i utakmice naše reprezentacije sa reprezentacijom Turske, kao i ostalih godina i datuma kada je naša reprezentacija na Bilino polje dolazila kao pobjednik iz prethodne utakmice i tadasnje euforije u Zenici. Danas kada naši zmajevi trebaju podršku cijele Bosne, te slike izgledaju potpuno drugačije.

Navikli smo da budemo uz njih samo kada pobjeđuju, a kada gube većina nas ih pljuje kao da nikada ni jendu pobjedu nisu donijeli Bosni i Hercegovini. Današnji dan u Zenici je bio kao i svaki drugi, sa nekolicinom štandova sa zastavama, dresovima i ostalim navijačkim rekvizitama.

Naravno ti isti štandovi su bili nikako ili minimalno posjećeni. Zenica je na dan utakmice 2009. godine bila žuto-bijelo-plavi grad, na taj dan su zaboravljene razmirice između klubskih navijača, svi kao jedan navijali smo za našu reprezentaciju kao da smo u finalu svjetskog prevenstva. Tako bi trebalo biti i danas.

Međutim, situacija je dosta gora nego tada. Igračima treba podrška s tribina i kada gube i kada pobjeđuju, pa i mnogo više kada gube, ali malo ko to razumije. Na kraju krajeva, ni fan zone na Kamberovića polju za ovu utakmicu neće biti. Stanje je loše kako kod igrača tako i kod navijača.

Na kraju možemo samo da poželimo pobjedu našim zmajevima, pa ćemo se svi zajedno radovati ako do nje dođe, i mi koji ćemo biti na tribinama i oni koji su sjedili pored malih ekrana ili u kafićima i posmatrali utakmicu na malim ekranima, i ako su neki od tih odmah pored stadiona. Zmajevi, sretno vam!