Nogomet
0

Zenica: Čelik spreman za utakmicu sa Sarajevom

FENA
Pomoćni trener NK Čelik Boris Gavran i kapiten zeničkog kluba Nermin Šabić danas su na pres-konferenciji na stadionu Bilino polje izjavili da Čelik spremno dočekuje derbi utakmicu 15. kola Premijer lige BiH, u kojoj će pred svojim navijačima odmjeriti snage protiv Sarajeva.

«Nakon što su se oporavili od nastupa u evropskim kupovima igrači Sarajeva pružaju sve bolje partije, međutim, Čelik ima bolji tim i pred našim vatrenim navijačima sigurno ćemo pobijediti i učvrstiti se u vrhu tabele. Hendikepirani smo neigranjem pouzdanog braniča Almira Hasanovića, ali ostali igrači su zdravi i spremni da savladaju starog rivala», izjavio je trener Gavran kazavši da će nakon utakmice pauze u tim se vratiti Mladen Jurčević i da će požutjelog Hasanovića zamijeniti Armin Imamović.

Za utakmicu vlada veliko interesovanje, a uprava Čelika danas je predstavila novog klupskog sponzora mobilnog operatera m: tel. Marketing menadžer m: tela, Aida Halilović izjavila je da će ovaj operator otkupiti 2.000 ulaznica koje će podijeliti najvatrenijim navijačima Čelika. Uz ulaznicu navijači će dobiti na poklon startni paket m: tela.

«Nadamo se da je ovo samo početak duge saradnje dva uspješna tima», izjavila je Halilović.