Kup BiH
0

Željo u Banjoj Luci, Sarajevo dočekuje Slobodu

Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/FK Željezničar.com
Foto: Edin Puzić/FK Željezničar.com
U okviru osmine finala Kupa BiH u utorak je odigrana jedna utakmica. "Proleter" iz Teslića savladao je "Zrinjski" rezultatom 4-2. Danas je na programu šest mečeva (prve utakmice) od kojih je, svakako, najinteresantniji onaj u Banjoj Luci. Naime, lideru prvenstva na noge stiže aktuelni prvak – "Željezničar".

U taboru "Borca" vjeruju kako mogu nastaviti pozitivan niz i savladati velikog rivala. S druge strane, izabranici Amara Osima težit će da dođu do povoljnog rezultata pred uzvrat.

"Sarajevo" će na Koševu ugostiti "Slobodu" iz Bosanskog Novog. U bordo svlačionici podvlače kako bi bili zadovoljni sa pobjedom od dva gola razlike. Ističu da bi to bilo dovoljno pred revanš. Ostaje da vidimo mogu li doći do zacrtanog cilja.

Bit će zanimljivo i na Bilinom polju. "Čeliku" na megdan stiže neugodna "Slavija". "Leotar" će odmjeriti snage sa "Braniteljem", dok "Kozari" na noge dolazi "Sloboda" iz Tuzle.

"Omladinac" će pokušati doći do pozitivnog rezultata u okršaju sa "Širokim Brijegom".

Susret "Olimpic" – "Unis" na rasporedu je u četvrtak u 15.30 sati na najvećem bh. stadionu.

Parovi i satnica

Borac – Željezničar 17.00 sati (prenos na BHT1) Sarajevo – Sloboda Bosanski Novi 15.30 sati Leotar – Branitelj 15.30 sati Kozara – Sloboda Tuzla 15.30 sati Omladinac – Široki Brijeg 15.30 sati Čelik – Slavija 15.30 sati