Nogomet
153

Željo je slavio, ali nezadovoljni Petrović poručuje: Šetanje po terenu nije moj fudbal

Piše: O. T.
Foto: Screenshot Arena Sport 1
Foto: Screenshot Arena Sport 1
Željezničar je upisao svoju devetu utakmicu bez poraza u svim takmičenjima, ali Slavko Petrović nije zadovoljan predstavom svog tima u pobjedi protiv Olimpica (3:2).

Željezničar je slavio sa dva gola Lendrića i prelijepim golom Stevanovića, ali ono što je naljutilo trenera Plavih jeste nezalaganje i činjenica da su Plavi mnogo ranije trebali riješiti meč.

"Uopće ne mogu biti zadovoljan. Sigurno je ova utakmica dobijena prije ne znam koliko sati i, kad si već imao 2:0, moralo se mnogo ozbiljnije ući u drugo poluvrijeme, jer ne možeš ovako igrati i šetati se po terenu. Teren je težak za fudbalsku igru, ali nije težak za trčanje i za borbu. To ne mogu progledati nikome kroz prste. Sa ovakvom igrom protiv Širokog nemamo šta tražiti. Ovo je šetanje po terenu, a to nije moj fudbal i sa tim ne mogu biti zadovoljan", jasan je Petrović.

Željezničar u 14. kolu gostuje Širokom Brijegu u gostima na Pecari, a prije te utakmice gostuje Goraždu u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa BiH. Meč protiv Goražda na rasporedu je u srijedu, a u prvom meču Plavi su slavili sa 5:1.