Kup BiH
0

Željo i Široki najavili ofanzivnu igru na Grbavici

Piše: E. Isanović
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH danas će snage na Grbavici odmjeriti Željezničar i Široki Brijeg. Hvata se finale najmasovnijeg takmičenja. Negativan rezultat i jednima i drugima donosi nove potrese, bojazan od neuspjeha je obostran.

"Plavi" su svakako u prednosti. Kako zbog kvaliteta i domaćeg terena, tako i zbog Amara Osima, čovjeka koji nije navikao na poraze.

"Idemo pobijediti Široki. Svi želimo plasman u finale Kupa BiH i tako ćemo se i ponašati. Međutim moramo biti oprezni. Tim sa Pecare nas je porazio u prvenstvu rezultatom 4-1, a kad pogledam igrački kadar vidim da nastupaju isti nogometaši. Mislim da će oni čekati situaciju za pogodak. No, nas zanima samo igra sa kojom ćemo doći do trijumfa, mada ne očekujem laganu utakmicu. Kao i uvijek igrat ćemo ofanzivno", rekao je na pres-konferenciji prvi šef struke tim sa Grbavice Amar Osim.

S druge strane, gosti iz Hecegovine u glavni grad BiH dolaze uzdrmani nakon tri uzastopna poraza. Kao što je poznato, Ivo Ištuk je sporazumno raskinuo ugovor sa Širokim Brijegom. Naslijedio ga je Mario Bazina.

Pozitivan rezultat iz prve utakmice do neba bi dignuo ambicije tim sa Pecare. Kako sada stoje stvari, Široki bi kroz Kup BiH mogao osigurati izlazak na međunarodnu scenu (ako se NSBiH ne suspenduje).

"Nemam puno vremena da nešto promijenim. Ovih dana razgovarao sam sa igračima. Imamo kvalitetan sastav i vjerujem da možemo proći u finale. Na Grbavici se nećemo braniti, igrat ćemo ofanzivno. Želimo popraviti cjelokupan proljetni dojam. Cilj nam je da se u dobrom raspoloženju vratimo iz Sarajeva", rekao je Bazina.

I jedini i drugi najavljuju ofanzivu. Utakmica počinje u 17.00 sati uz direktan prenos na BHT1. Glavnij sudija je Tomislav Čujić iz Tomislavgrada, a pomagat će mu Momir Šiko iz Banje Luke i Adnana Alispahić iz Zenice.