Premijer liga BiH
0

Željo i Sarajevo za sutra najavili spektakl

FENA
Zajednička press konferencija (Foto: Fotoservis.info)
Zajednička press konferencija (Foto: Fotoservis.info)
Povodom odigravanja nogometne utakmice 13. kola Premier lige BiH u subotu FK Željezničar - FK Sarajevo oba tabora najavljuju spektakl te su na današnjoj zajedničkoj pres-konferenciji na stadionu Grbavica poručili šta očekuju od utakmice.

Oba tima su u dobroj formi te imaju isti broj bodova na tabeli - 19, pa bi pobjeda u derbiju jedne vodila u borbu za titulu, a druge potisnula prema sredini tabele.

Igrači Željezničara statistički imaju mnogo više uspjeha od komšija u dosadašnjim derbijima. Šehić na tri utakmice nije primio gol od Sarajeva, Bešlija je četiri puta slavio, a i Stanić je bez poraza, međutim trener "plavih" Amar Osim smatra da tradicija uopće nije bitna jer se ekipe stalno mijenjaju, a derbi je nepredvidiv sam po sebi.

Željo ne može računati na Radovanovića zbog tri žuta kartona, Cocalića nema odavno, Rovčanin još nije zaigrao, a nije sigurno ni hoće li Bešlija zaigrati od početka iako je trenirao zadnjih par treninga.

U taboru Sarajeva očekuju da meč na Grbavici bude pravi spektakl, a uprkos porazu u Širokom Brijegu, ekipa Sarajeva je pokazala da je ekipa pronašla ritam. Bordo tim igra atraktivno i napadački. Problema s kartonima nema iako nije siguran nastup Ihtijarevića Avdića i Torlaka.

Mladi igrači Želje Ibrahim Šehić i Sarajeva Muhamed Džakmić su uvjereni u pobjedu svog tima, te su nestrpljivi da zaigraju u subotnjem vječitom derbiju. Obojica smatraju da uz pomoć vjernih navijača njihov tim ne može izgubiti i da će se boriti za titulu u nastavku sezone.