Nakon napada na golmana
0

Željo bi mogao igrati pred praznim tribinama

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH u srijedu bi trebala donijeti odluku o kazni za FK Željezničar, nakon što je 25-godišnji navijač Amel Muhić, na utakmici koja se u subotu igrala na Grbavici, utrčao na teren i udario golmana FK Slavije Ratka Dujkovića, javila je FTV.

Klub s Grbavice mogao bi biti kažnjen igranjem domaćih utakmica pred praznim tribinama, ili novčano.

Oglasili su se i iz FK Slavija, ukazujući na lošu organizaciju te nacionalističke poruke navijača tražeći hitnu reakciju NS BiH.

"Neophodno je hitno reagovanje Nogometnog saveza BiH, kako se slične situacije ne bi ponovile i dovele u opasnost sigurnost i živote učesnika, a samim tim i izbjegla neregularnost takmičenja", saopšteno je iz FK Slavija, prenosi Srna.

Fudbalski klub iz Istočnog Sarajeva ističe da su pravila i propisi Nogometnog saveza BiH narušeni i u momentu kada su 15 minuta prije kraja utakmice odstranjeni navijači Slavije.

U saopštenju se navodi da je utakmica odigrana u izuzetno korektnom i sportskom duhu za šta su zaslužni izgrači oba timaa, ali su upućene i kritike na suđenje.

Podsjetimo, Kantonalno tužilaštvo Sarajevo predložilo je danas Općinskom sudu Sarajevo određivanje pritvora Muhiću, zbog napada na golmana Slavije.