Nogomet
7

Zeljković za Klix.ba: Minimalna prednost nas ne smije zavarati, moramo biti oprezni protiv Širokog

Piše: D. B.
Mladen Zeljković
Mladen Zeljković
U srijedu će na stadionu Pecara, gdje se sastaju Široki Brijeg i Radnik, biti odlučen putnik u finale Kupa BiH.

Radnik je u prvoj utakmici polufinala pobijedio 1:0 i osigurao prednost pred revanš u Širokom Brijegu.

"Temeljito se pripremali za utakmicu sa Širokim Brijegom, znali smo o kakvom se protivniku radi i koliko je to kvalitetna ekipa. U utakmicu smo ušli oprezno sa željom da ne primimo pogodak kod kuće, a potom muškom i agresivnom igrom došli do pobjede, koja je mogla biti i ubjedljivija. U revanšu moramo biti veoma oprezni, jedna greška može odlučiti. Dobili smo tek prvo poluvrijeme", izjavio je defanzivac tima iz Bijeljine Mladen Zeljković

Radnik dočekuje revanš sa Širokim Brijegom nakon poraza od Zrinjskog u Premijer ligi BiH na domaćem terenu. Ekipa iz Bijeljine je gotovo kompletna.

"Poraz smo već zaboravili i okrenuli se revanšu Kupa BiH. Janković je povrijeđen, ali on svakako nema pravo nastupa u Kupu BiH. Vasić je također povrijeđen i još uvijek se ne zna koliko će odsustvovati s terena", rekao je iskusni defanzivac.

Nogometaši Radnika uoči revanša sa Širokim imaju minimalnu prednost te se nadaju da će to biti dovoljno za plasman u finale. Ako u tome ne uspiju, oni ipak mogu biti zadovoljni ovom sezonom.

"Na Pecaru idemo sa minimalnom prednošću koja ne smije da nas zavara. Pokušat ćemo odigrati što bolje, vidjet ćemo da li će to biti dovoljno za prolaz. Mi smo već ispunili očekivanja, a to je osiguravanje opstanka. Primarni cilj smo ostvarili, a ako se ukaže prilika za nešto više, mi ćemo dati sve od sebe za što bolji rezultat. Osim toga, afirmisali smo nekoliko mladih igrača poput Beširevića, Hodžića, Memiševića, Jakovljevića i Srećkovića, koji su izuzetno prespektivni", kazao je Zeljković.

Nakon povratka iz Kanade, on se priključio Radniku te nije požalio zbog toga.

"Oporavio sam se od teške povrede, odnosno napuknuća tetive. Počeo sam igrati, vidjet ćemo kako će to izgledati u narednim utakmicama. Dobro mi ide, nadam se da će tako i ostati", završio je Zeljković.