Nogomet
1

Zeljković uoči utakmice protiv Željezničara: Između nas i Petrovića nema tajni

Klix.ba
Mladen Zeljković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Zeljković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Iako je prošle zime došao kao pojačanje u FK Radnik Bijeljina, Mladen Zeljković je prave partije zbog kojih je zadužio plavi dres počeo pružati od polufinalnih utakmica Kupa BiH sa Širokim Brijegom. Visok nivo forme održava do danas, bez oscilacija u igri i važan je dio tima koji ima niz od 10 utakmica bez poraza.

"Potrudit ćemo se da nastavimo seriju bez poraza, dat ćemo sve od sebe kao i u svakoj prethodnoj utakmici. Naš glavni adut je homogena grupa momaka koja svaku utakmicu daje 100% mogućnosti. Što se moje igre tiče velike zasluge za to pripadaju i mojim saigračima. Imamo zaista homogenu grupu momaka koja vjeruje jedan drugom i jedan drugog guramo do maksimuma, tako da ja ne bih mogao sam da budem na konstantnom nivou da nije njih", iskren je Zeljković.

Pouzdani desni bek je u redovima FK Željezničar proveo dvije sezone, a sa klubom sa Grbavice je osvojio Premijer ligu u sezoni 2014/15, tako da je on najpozvaniji da prenese očekivanja i stremljenja Želje u predstojećem okršaju.

"Proveo sam dvije sjajne godine u Željezničaru, poznajem dobro njihovu ekipu, igrao sam sa dosta tih momaka i mogu reći da imaju zaista kvalitetan tim koji je u usponu forme. Željo je takav klub i kad je u dobroj ili lošoj seriji da se od njih očekuje maksimum, što znači tri boda. Iza sebe imaju ogromnu armiju navijača koja im daje nevjerovatnu snagu i samopouzdanje u jako bitnim momentima utakmice. Mislim da oni u Bijeljinu dolaze sa namjerom osvoje tri boda", kazao je.

Prema njegovom mišljenju, Željezničar ima izuzetne igrače, ali se svojim partijama ističe Miroslav Stevanović, a uzdanica Željezničara je svakako i doskorašnji trener Radnika Slavko Petrović.

"Miroslav Stevanović je reprezentativni kalibar, o njemu ne treba trošiti riječi. Nije igrao jedno vrijeme, ali se sada vraća i u sjajnoj je formi, ali nije on jedini na koga treba obratiti pažnju. Također, mislim da nema nekih velikih tajni između nas i trenera Petrovića, jer je on sam selektirao ovu ekipu Radnika. Ja se lično radujem ovakvim derbi utakmicama na kojima će publika zaista imati šta da vidi i očekujem ispunjene tribine Gradskog stadiona", zaključuje Zeljković.

Utakmica Radnik - Željezničar se igra u subotu, 1. oktobra 2016. godine sa početkom u 15:30 sati na Gradskom stadionu u Bijeljini. Cijena ulaznice je 5 KM.