"Zaboraviti ne smijemo"
0

Željini "Manijaci" postavili billboarde razrušene Grbavice

Sarajevo-x.com
Povodom dana reintegracije Grbavice 19. marta, navijači fudbalskog kluba Željezniča,r popularni "Manijaci", su postavili dva velika billboard plakata na sjevernu tribinu stadiona Grbavica.

Na plakatima je prikazana slika iz ratnog perioda na kojoj je sam stadion i sve oko njega razrušeno, a tu je i poruka "Zaboraviti ne smijemo". Ona je upućena svim prolaznicima da nikad ne zaborave rat i stradanja koja smo zajedno prošli.

Billboard mora opominjati i mlađe generacije i učiti ih o tome šta je Grbavica prošla zajedno sa fudbalskim klubom Željezničar i da je to glavni uzrok što Željo ne igra rame uz rame sa velikim evropskim klubovima u najjačim takmičenjima. Ovo je poziv svim generacijama, a posebno mlađim da dolaze na stadion, gledaju svoj klub i kupovinom karte finansijski jačaju isti. Kada klub ojača, tek onda će Željo biti uspješan u Evropi, poručuju popularni "Manijaci".

Globalizacija kako u svemu tako i u fudbalu tjera sve više mladih sa domaćih terena i svjedoci smo da sve više omladine navija za španske, talijanske i engleske klubove, umjesto da navijaju za svoj klub - klub iz svog grada.