Na prozivci 30 igrača
0

Željezničar započeo pripreme za nastavak sezone

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon odmora koji je uslijedio poslije završetka jesenjeg dijela takmičenja u BHT Premijer ligi, igrači FK Željezničar su se okupili na stadionu Grbavica kako bi prisustvovali prozivci i započeli pripreme za proljetni dio sezone.

Jesenji prvak kreće u pripreme za nastavak prvenstva u kojem je cilj odbrana titule prvaka BiH. Za danas su planirana standardna mjerenja i provjera stanja igrača, a obavljen je i prvi trening.

Prema riječima trenera golmana Adnana Guše, Željezničar će se prvo pripremati u Sarajevu, a potom su planirana putovanja.

"Zasad je plan da u Sarajevu budemo do 22. januara, kada putujemo u Međugorje, gdje ostajemo do 29. januara. U Rovinju će ekipa boraviti od 31. januara do 9. febuara, kada se ponovo vraćamo u Sarajevo. Moguće je da ćemo nakon određenog perioda ponovo ići u Rovinj. Naravno, očekuju nas i prijateljske utakmice, ali o svemu ćemo se još dogovoriti, možda bude nekih promjena", izjavio je Gušo za portal Klix.ba.

Među pristiglim igračima je i Srđan Stanić, koji je spremno dočekao početak priprema.

"Dobro sam se odmorio nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva. Već 15 dana treniram kako bi mi bilo lakše na pripremama koje će svakako, kao i uvijek, biti zahtjevne i kvalitetne. Najteže će biti prvih sedam dana. Pripreme ćemo sigurno odraditi dobro, a važno će biti i prvo kolo. Ukoliko ostvarimo prednost u odnosu na Sarajevo, istu ćemo i zadržati", rekao je Stanić.

Dva ponajbolja igrača Željezničara, Mirsad Bešlija i Zajko Zeba, više nisu u klubu. Stanić smatra da se to neće osjetiti.

"Za Bešliju sam znao da odlazi, ali je Zebin odlazak neočekivan. Međutim, pokazali smo da možemo igrati bez njih i smatram da ćemo na kraju prvenstva prvi proći kroz cilj", dodao je Stanić.

Njegov saigrač Samir Bekrić zaželio se nogometa te se nada da će vrijeme do nastavka prvenstva brzo proći.

"Pauza je duga i jedva sam čekao pripreme, a priželjkujem i nastavak prvenstva. Svi smo se zaželjeli treninga i utakmica, a važno je i da smo svi zdravi. Naš je cilj da se što bolje spremimo i vjerujem da ćemo to uspjeti.

Na prozivci FK Željezničar se pojavilo 30 igrača, a to su: Karić, Antolović, Bukvić, Čilić B., Kvesić, Kerla, Brković D., Vasilić, Bogičević, Ćutuk, Zolotić, Svraka, Jamak, Tomić, Hasanović, Bekrić, Stanić, Brković F., Čolić E., Smajić, Selimović, Adilović, Hodžić, Pehilj, Ramić, Hasanhodžić, Sadiković, Joshida, Nikolić, Obučina (stigao iz Austrije).