Nogomet
1.3k

Željezničar slavio na Tušnju: Lendrić odlučio derbi protiv Slobode

Piše: E. B.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U derbiju 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH Željezničar je pogotkom Ivana Lendrića savladao Slobodu rezultatom 1:0.

Sloboda je počela utakmicu u sastavu Pirić, Salihović, Efendić, Zeba, Haurdić, Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Ahmetović i Veselinović.

Za goste iz Sarajeva su od prve minute zaigrali Kjosevski, S. Stevanović, Memija, Bekrić, Stanić, Blagojević, Bogičević, Lendrić, Hodžurda, Zahirović i M. Stevanović.

Već u četvrtoj minuti je Efendić dobro šutirao iskosa sa desne strane, no Kjosevski je bio siguran.

U petnaestoj minuti Haurdić je pokušao ugroziti gol gostiju, no lopta je otišla preko gola.

Šef stručnog štaba gostiju Edis Mulalić je već u 29. napravio prvu izmjenu, a umjesto Siniše Stevanovića ušao je Mirko Kramarić.

U 41. minuti Bekrić je bio u prilici, no sa dvadesetak metara šutirao je pravo u Pirića.

Željezničar je do gola stigao u 53. minuti. Lendrić se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu domaćina nakon jedne odbijene lopte i matirao nemoćnog Pirića, te je gol proslavio sa nekoliko stotina Manijaka koji su došli da bodre svoje ljubimce.

Memiju je u 61. minuti zamijenio Djermanović, a prvu izmjenu Tuzlaci su napravili sedam minuta poslije kada je Mehidić zamijenio Veselinovića.

Sloboda je u 70. minuti imala veliku priliku za poravnanje rezultata. Stjepanović se nakon centaršuta Mehidića našao sam oči u oči sa Kjosevskim, no sa pet metara nije uspio šutirati kako je želio i golman Plavih je s lakoćom uhvatio loptu.

U 75. minuti Mulalić je napravio posljednju izmjenu, kada je Bekrića zamijenio Zolotić.

U 84. minuti ponovo je kjosevski bio na iskušenjima. Nakon Zebinog centaršuta iz slobodnog udarca najprije je Krpić šutirao glavom, a nakon što je golman Plavih odbio loptu na nju je natrčao Ahmetović, no Kjosevski brani i njegov udarac.

Do kraja meča Tuzlaci su pokušali doći do boda, no ipak u tome nisu uspjeli.