Kup BiH
0

Željezničar sa igračem manje pobijedio Borac rezultatom 1:0

Piše: E. Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH Željezničar je pobijedio Borac rezultatom 1:0. Ipak, putnika u finale odlučit će uzvrat u gradu na Vrbasu.

Željezničar je u okršaj sa Borcem ušao kao favorit. Tako su izabranici Amara Osima i otvorili meč. Već u 7. minuti Zeba je dobro proigrao Adilovića, ali je jedan od odbrambenih nogometaša Borca loptu izbacio u korner.

Igrao se 12. minut kada je Krunić pokušao iz slobodnjaka. No, Gušo je bio oprezan. U 21. minuti Zeba je izveo prekid, glavom je šutirao Bekrić, ali je Antolović loptu izbacio u korner.

Deset minuta prije kraja prvog dijela novi uzdasi na tribinama. Kreator igre Plavih Zajko Zeba ponovo izvodi slobodan udarac. Ubacuje u šesnaesterac gostiju, usamljeni Adilović glavom šutira, ali preko gola.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu za tim sa Grbavice propustio je Muamer Svraka. Asistirao mu je Zeba, ali nije na najbolji način zahvatio loptu. Na odmor se otišlo bez golova.

Plavi su krenuli snažno u nastavku. U prvih petnaest minuta domaći su stvorili nekoliko prilika, ali im to nije donijelo ništa konkretno. Izabranici Velimira Stojnića znalački su se branili.

I taman kada se mislilio da će Željezničar napasti Borac iz svih oružja domaći ostaju sa desetoricom u polju. Drugi žuti karton dobio je Bogičević u 75. minuti. Međutim, to nije puno poremetilo tim sa Grbavice.

Nastavili su sa pritiskom na gol Borca. U 85. minuti najbolja prilika za domaće. Selimović bježi odbrani gostiju, dobro šutira. Čuvar mreže Banjalučana sjajno brani.

Na loptu natrčava Bekrić, ali je šalje na tribine. Dvije minute kasnije bunker Borca je popustio. Zeba je iz drugog pokušaja uspio savladati Antolovića koji je nespretno intervenisao i lopta je završila u mreži. Bilo je to konačnih 1:0.